Шукати в цьому блозі

неділю, 11 грудня 2016 р.

АВАНТЮРА ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ


Результат пошуку зображень за запитом "пересадка головы"

                                       

Пересадка голови .. тут коротко і без термінології  - ніяк. Хіба що - "відтяпай та приший".
       Висвітлюваати цю тему,  з точки зору спеціаліста теж не вдастся. Тому можна тільки поговорити про те, що має відбутися.
        Ця тема завжди цікавила світ медицини.  Тому зараз коли даний прицидент має місце бути в сучасній історії трансплантології за ним слідкує вся його спільнота.  Думки спеціалістів у цій сфері розділились: одні - не виключають такої можливості, інші - не впевнені в успіху а, деякі взагалі вважають це авантюрою приреченою на провал.   Та незважаючи на це, як сповіщає медіа простір першу в світі операцію по пересадці голови має намір провести італійський нейрохірург Серджіо Канаверо у Германії.  Проект отримав величну назву "НЕБЕСА".
   Як усі ми знаєм трансплантація зазвичай проводиться в тих випадках, коли орган реципієнта повністю зруйнований в результаті патологічного процесу чи травми. І цей випадок - не виключення. Як сповіщає видання Daily Star  в якості паціента виступить 30-річний програміст з Росії Валерій Спирідонов, який страждає від рідкісного генетичного захворювання - синдрому Вердінга - Хофмана. Через хворобу він прикутий до інвалідного крісла.  Деталей про операцію та самого донора поки нікому не відомо.  І ми лиш можемо припускати , що пересадка буде мати гомотрансплантаційний характер (АЛЛОТРАНСПЛАНТАЦИЯ ). Тобто пересадка між організмами одного і того ж виду (від людини людині), що мають різний генотип. Це найбільш часто використовуваний вид трансплантації.
Очікується, що процедура по пересадці голови триватиме до 36 годин. Лікар впевнений, що задумана ним операція цілком можлива, однак витрати на неї складуть кілька мільйонів доларів. Гроші на експеримент нейрохірург намагався знайти у багатих спонсорів, в тому числі у засновника Microsoft Білла Гейтса.
    Точної дати операції поки не відомо та Серджіо Канаверо розраховує провести її ближче до Різдва, тобто у грудні 2017 року. Таким чином випадок не залишиться непоміченим і в духовно релігійних колах. Адже лікар - людина стане на нову сходинку  розвитку в системі ремонту людських тіл.  Що не може не резонувати з нашою духовністю.

Даний прециндент заслуговує на увагу суспільства оскільки проблема трансплантації та донорства зокрема являється однією з найнагальніших проблем цього часу. Тому слідкуймо та тримаймо кулаки за нашого колегу. А нам усім здоров'я, друзі.

Немає коментарів:

Дописати коментар