Шукати в цьому блозі

понеділок, 12 грудня 2016 р.

ВРАЖЕННЯ ВІД ПОХОДУ У ФІЛАРМОНІЮ




                                                 

Недавно так получилося, що став власником двох квиточків у філармонію на концерт - музичний вечір з нагоди зібрання родини Соломії Крушельницької в Івано-Франківську. Почав шукати компанію та нажаль виявилось, що нікому з мого середовища такий заклад, як філармонія - не цікавий. Відтак - пішов сам тим паче, що раніше там не був. Ближче до суті .. 
Враження дуже хороші. Це була культура в чистому її вигляді. Починаючи із зустрічі гостей - клієнтів закладу і закінчуючи самим концертом. Що мене здивувало, що люди були діаметрально різної соціальної драбини (проста інтелігенція середнього класу типу звичайних колишніх викладачів, музикантів і - досить заможних людей керівних посад ). Молоді майже не було, хіба що діти. Концерт почався фільмом про життя і творчість Соломії Крушельницької. Історія життя дуже схожа на історію життя Івана Піддубного. Обидві постаті неймовірно талановиті у своїй справі, чим добре зарекомендували себе у всьому світі. Та обидвом судилося повернутися в радянський союз де вони швиденько стали у всіх своїх здобутках "КОЛИШНІМИ". І подальша доля Соломії теж була досить сумна. Потім були виступи гостей концерту, їх творчість музикальна і літературна, симфонічно оперні концерти. Закінчувалось усе грою академічного камерного оркестра "ГАРМОНІЯ НОБІЛЕ". Потім були спільні з родичами Соломії фотосесії. Власне концерт показав, що ми багатенько ще не знаємо про людей, які у свій час сильно прославили Україну, як співучу, музичну, як то кажуть - солов'їну.
////// Єдине, мені дуже шкода, що нікому з молоді не цікава сьогодні філармонія. Я багатьом пропонував. Більшість з них ніколи там не були і сумніваюся, що будуть. Та людям просто не цікаво. Деякі відкрито сміялись, мовляв філармонія для сучасної молодої людини це смішно. А мені шкода цих людей і страшно за наше майбутнє. Бо більшість з нас дальше власного телевізора і голої дупи у ньому нічого у житті і не бачила. І культура у нас і наших дітей формується на цьому світогляді, що пропонує телебачення.
Короче, не знаю .. концерт мені більше ніж сподобався. Та коли починаю все аналізувати .. на книжку стане )) Тому все гарно, рекомендую ))

Немає коментарів:

Дописати коментар